Nagroda dla jabłek suszonych

Miło nam poinformować, że jabłka suszone sandomierskie zdobyły pierwszą nagrodę w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów! Cieszymy się bardzo z tego wyróżnienia i mamy nadzieję, że produkty z Inkubatora zdobędą jeszcze wiele nagród. Obecnie testujemy nasze najważniejsze urządzenie do produkcji dżemów.  Zapraszamy do Inkubatora zainteresowanych korzystaniem z dostępnych tam maszyn i urządzeń. Such movements can also produce significant population shifts, even though the migrants do not cross http://goldessayclub.com write essay any international borders

Inkubator Przetwórczy w Dwikozach

Na mapie Polski pojawia się coraz więcej miejsc, których celem jest wspieranie przedsiębiorczości. Działają akademickie inkubatory przedsiębiorczości, instytucje wspierające młodych artystów, parki technologiczne. W ostatnich latach pojawiły się inkubatory przetwórcze, których celem jest wspieranie małych producentów żywności.
W 2016 roku otwarty został Inkubator Przetwórczy w Dwikozach pod Sandomierzem – jest to miejsce, gdzie lokalni rolnicy i gospodarstwa agroturystyczne mogą korzystać z profesjonalnych urządzeń i maszyn oraz pomocy we wprowadzaniu produktów na rynek. Inkubator udostępnia swoją infrastrukturę na korzystnych warunkach. Jest to wyjątkowa szansa dla wszystkich osób zainteresowanych rozwojem przetwórstwa owocowo – warzywnego. (więcej…)

Dobre sandomierskie!

Któż nie zna francuskich win i serów, włoskich wędlin, hiszpańskiej sangrii czy gazpacho? Kuchnia jest częścią naszej kultury, a ciekawi świata ludzie podróżują coraz częściej szlakami kulinarnymi. Pokonują setki kilometrów w poszukiwaniu wyjątkowych, regionalnych i tradycyjnych smaków. W Polsce istnieje bogactwo produktów i potraw specyficznych dla poszczególnych regionów. Jednocześnie coraz większe rzesze ludzi poszukują naturalnych, niskoprzetworzonych produktów wytwarzanych w najbliższej okolicy. Kupowanie lokalnej żywności z kulinarnej przygody staje się nawykiem, który niesie ze sobą wiele korzyści. (więcej…)

DZIEŃ OTWARTY INKUBATORA PRZETWÓRCZEGO W DWIKOZACH !

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych działalnością Inkubatora, a szczególnie mieszkańców Gminy Dwikozy, w niedzielę 26 marca 2017 r. w godz. 14.00 – 17.00

W programie:

14.00 -17.00               zwiedzanie obiektu. Prezentacja urządzeń i sprzętu do produkcji przetworów z owoców i warzyw

15.00-17.00                warsztaty „Ciśniemy moc”  dot. zdrowego stylu życia i wartości odżywczych soków świeżo tłoczonych ze smacznych sandomierskich owoców i warzyw

Czekają na Państwa niespodzianki!

(więcej…)

Zaproszenie na szkolenie

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy  do udziału w szkoleniu, które odbędzie się  24 marca br. o godz. 18.00 w Inkubatorze Przetwórczym w Dwikozach (Dwikozy, ul. Starowiejska 28 A), na którym przedstawione będą zasady higieniczno-sanitarne funkcjonowania inkubatora.

 

(więcej…)